Szaunavilág használati szabályok

Szaunavilág használati szabályok

Készüljön fel szállodánk szaunavilágának használatára már érkezés előtt!

Az alábbi útmutató hozzájárul, hogy megőrizze a szauna higiéniáját, mellyel saját-, és mások egészségmegőrzéséhez is hozzájárul.

Tusolás a szauna használata előtt

Minden belépés előtt tusoljunk le. A szaunázást megelőzően nyugodtan használhatunk tusfürdőt vagy szappant. Szaunázás után csak sima vízzel tusoljunk, hogy ne sértsük meg vegyszerrel a megnyílt pórusokat.

Helyes öltözködés

Szaunáinkat fürdőruhában kérjük használni.

Higiénia

Ügyeljünk arra, hogy soha ne üljünk, vagy feküdjünk meztelen testtel a fára. Nem illik és egészségügyi szempontból sem ajánlott. A fürdő lepedőt terítsük úgy a fára, hogy az egész testünk ráférjen, és ezzel megakadályozzuk, hogy testünk közvetlen a fával érintkezzen.

Papucs

A papucsot hagyjuk a szaunán vagy gőzkabinon kívül, az ajtó közelében. Soha ne üljünk papucsban a padokra.

Nyugalmi törvény a szaunában

A szaunavilág egy meditatív és pihenő élmény. Nem illik hangos, ízléstelen és szünet nélküli beszéddel zavarni a szaunázást élvezni kívánok nyugalmát. Vonatkozik ez a szaunában való tartózkodásra és a szauna belső és szabadtéri pihenő helységeire is.

Homokóra használata

Homokórát csak akkor állítsuk be magunknak, ha van szabad. Ha nincs, akkor figyeljük leolvasással az eltelt időt. Felszabaduló homokórát beállíthatunk magunknak, ha más nem tart rá igényt.Maximum tartózkodási idő 15 perc.

Felöntések és szauna olajak

A szauna olajakat soha nem a szauna kövekre, hanem a szauna előtt elhelyezett szauna vödörbe cseppentsük. Mielőtt a szauna olaj használatra kerül, kérdezzük meg a többi jelenlévőt, hogy engedélyezik-e a felöntést a konkrét olajjal. Ne használjunk túl sokat az olajból (maximum 5 cseppet) akkor sem, ha egyetértenek a közös szaunázók az olaj használatával. Soha ne öntsünk vödörből vizet a szauna kövekre. Helytelen használat esetén történő károkért a vendég vállalja a felelősséget. Külön felhívjuk mindenki figyelmét, hogy felöntéskor a víz rögtön forró gőzzé válik.

Szauna ajtaja

Ügyeljünk arra, hogy a szauna ajtaját, mindig zárjuk be magunk mögött.

Szaunák hőmérséklete

Mivel a hőség automatikusan felfelé száll, így a szauna legfelső lépcsőfokán van a legnagyobb hőség. Kérjük, hogy kezdőként az alsó szinteket használják.

Fogyasztás

A szaunában és gőzkabinban tiltott az étel és italfogyasztás, de szaunázást követően mindenképp javasolt a víz utánpótlása!

Gyermekek

Szaunázás és gőzkabin használat 14 éven aluli gyermekek nem megengedett.

Hőmérséklet

Az első használat előtt kérdezzék meg kollégáinkat, hogy segítsenek a használati utasítások értelmezésében. A gőzkabinok hőmérséklete 38-46 ºC között van.

Mikor nem ajánlatos a gőzkabin használat:

A gőzkabin használat nem ajánlott szívproblémában szenvedőknek, illetve akut, lázas és gyulladásos megbetegedések esetén.

Felelősség vállalás a szaunavilág használatával kapcsolatban

A Két Korona Hotel nem vállal felelősséget a szaunában helytelen használat miatt történt esetleges balesetekért. Orvosilag eltiltott személyeknek tilos a szaunát használniuk. Mindenki kizárólag saját felelősségére használhatja a szaunát. A Két Korona Hotel szauna kályhája biztonsági ráccsal van ellátva, az esetleges égési sérülések elkerülése végett.

Foglaljon szobát és próbálja ki szaunavilágunkat!

Kattintson a gombra akciós ajánlatainkért!

Kellemes pihenést kívánunk a Nyugalom Szigetén Minden Kedves Vendégünknek!

Két Korona Konferencia és Wellness Hotel - Balaton