Kirándulástipp! - Zamárdi

Kirándulástipp! - Zamárdi

Balatonszárszóról kellemes és tartalmas kirándulást tehetünk Zamárdiba, ahol festői Ófalu fogad minket számos érdekes természeti és kulturális látnivalóval.

A Kőhegy-i Kilátóról (219,8 m) csodálatos panoráma tárul elénk a tó tükrével és a környező lankák, szőlőskertek idilli hangulatával.

A Balaton partvonala teljes egészében, Balatonkenesétől Keszthelyig körben belátható, amennyiben kedvező az időjárás. A kilátó egész évben ingyenesen látogatható.

A Szamárkő kedvelt kirándulóhely. A kövek egy vulkáni utóműködés során keletkeztek. Anyaguk tengeri homokkő, geológiai és történeti emlék. Népi hiedelmek és vallási legendák fűződnek a kőhöz, a látható gyermeklábnyom és szamárpata nyom alapján. A monda szerint erre járt a gyermek Jézus, Szűz Máriával és Szent Józseffel, szamárháton.

A tájház, a Balaton-vidék jellegzetes népi építészeti vonásait viseli magán és a XIX. századi népi jellegű életformát tükrözi. Oszlopos, tornácos, vályogból készült, nádtetővel fedett épület.

A Zamárdi központjában, a Fő utcán található a Kisboldogasszony Plébániatemplom 1771 és 1774 között épült barokk stílusban. Mellette található Nepomuki Szent János szobra.

Az Üdülőtelepi kápolna, - melyet 1929. augusztus 15-én szenteltek fel, - egész évben várja a hívőket.

A kápolna a déli Balaton-part egyik legszebb szakrális épülete, az üdülőkápolnák gyöngye.

A vitorlás- és csónakkikötő is festői látvány nyújt, csodás kilátással a Tihanyi-félszigetre.

Kedves Vendégeinket minden évszakban számos kirándulási, kikapcsolódási lehetőség várja Balatonszárszón és környékén!